Julemarked med vokseværk

Amagers hyggeligste juleby har rustet sig til endnu en omgang jul. Siden tv-julekalenderen ”Tidsrejsen” i 2014 har Dragør været en ægte juleby. DR ønskede som en del af kalenderen, at der skulle være et julemarked i byen. Det fandtes ikke på daværende tidspunkt, men i et hektisk samarbejde mellem ildsjæle, kommune og erhvervsdrivende lykkedes det at få stablet tolv boder på benene.

Siden er markedet vokset stille og roligt, og antallet af juleaktiviteter i hele byen er steget – så en weekendudflugt til den lille by ved Øresund er en oplagt juleaktivitet for hele familien.

”I år har vi bygget to nye boder, og der er et tæt pakket program alle tre weekender”, siger Mark Rütt, formand for Foreningen Juleboder i Dragør, og fortsætter: ”Jeg synes, at man skal unde sig selv et besøg herude – så lover vi, at julestemningen indfinder sig”.

Små, lokale og hyggelige boder
I modsætning til de store julemarkeder i f.eks. København er der fokus på små, lokale og hyggelige boder, hvor man kan få en god del af sin julehandel ordnet, og det, der ikke findes på julemarkedet, findes i Dragørs mange hyggelige butikker.

Åbnes af borgmesteren den 2. december klokken 12
Julemarkedet åbner den 2. december klokken 12, hvor snoren klippes over af borgmesteren, der blæses fanfare, fastelavnsrytterne møder op på deres heste i fuldt ornat, og Visens Venner synger.

Der er desuden maritimt juleklip på Lodsmuseet, juleudstilling på Amagermuseet og skattejagt fra Turistrådets bod på markedet.

Markedet afsluttes klokken 17, hvor Levende Låger tager interesserede med på en lille gåtur fra Badstuevælen og til et lokalt, julepyntet vindue, hvor der måske venter en forfriskning.

Fakta
På årets julemarked på Badstuevælen kan man finde specialiteter, julepynt, børneaktiviteter og meget andet. Butikkerne på Kongevejen holder ligeledes åbent.

Hvornår:
Åbningstiderne er de tre første adventsweekender, 2. -3., 9. – 10. og 16. – 17. december 2017. Alle dage fra klokken 12.00 – 17.00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *